Tommi Ritala ja Heikki Ritvos maratonin Suomen mestareita kaksikolla

19.8.2007

Tommi Ritala ja Heikki Ritvos kantopaikalla

Maratonin SM-kilpailut jatkuivat sunnuntaina miesten kaksikkokilpailulla

Lauantaina yksiköllä maratonin Suomen mestaruuden voittanut Pirkka-Melojien Tommi Ritala ja toiseksi sijoittunut Merimelojien Heikki Ritvos jatkoivat vahvoja otteita voittamalla sunnuntaina käydyn kaksikkokilpailun. Lajia pitkään hallinneet kokeneet euralaiset Jari Väkiparta ja Vesa Tainio jäivät vaikeissa olosuhteissa hopealle lähes 5 minuutin erolla. Pronssille meloivat RKP:n Kimmo Latvamäki ja AhlU:n Jussi Wallin, joista Latvamäki joutui kilpailun aikana myös uimasille kaksikon etuosan upottua kovassa aallokossa. Latvamäkeä ja Wallinia auttamaan pysähtyneet RSM:n Simo Simpanen ja TaVi:n Hannu Kaukola jäivät lopulta neljänsiksi.

Merimelojista mitaliin pystyi myös Unto Elo melomalla 45-vuotiaiden sarjassa hopealle Väkiparran ja Tainion jälkeen yhdessa RKP:n Pentti Sahin kanssa.  Merimelojien pari Riku Ruokonen ja Ilkka Ritvos joutui olosuhteiden uhriksi ja keskeyttämään kajakin täyttyessä jatkuvasti vedellä ja lähes upotessa miesten alta useita kertoja.

Seurojen välisen SM-pistekilpailun Merimelojat voitti ylivoimaisesti 48 pisteellä. Jaetulle toiselle sijalle sijoittuivat Canoa ja Pirkka-Melojat 28 pisteellä.