Nuoret Merimelojat iskussa mestaruuskilpailuissa

23.8.2016

16-vuotiaiden tyttöjen nelikkö matkalla nuorisomestaruuteen

Ratamelonnan 18-vuotiaiden SM-kilpailut ja alle 16-vuotiaiden nuorisomestaruuskilpailut melottiin Tampereella 20.-21.8.. Merimelojien saaliina oli 5 nuorten Suomen mestaruutta, 3 nuorisomestaruutta ja yhteensä 17 mitalia. Nuorisomestaruuskilpailuiden puolelle Merimelojat oli 4. paras seura.

18-vuotiaiden SM-lähdöissä Eveliina Luoma meloi Suomen mestaruuteen yksikön 200 ja 5000 metrillä, sekä SM-hopeaa 500 ja 1000 metrillä. Saman sarjan kaksikoissa Eveliina ja Hilppa Luoma voittivat suvereenit mestaruudet niin 200, 500 kuin myös 1000 metrin matkoilla.

Alle 16-vuotiaiden nuorisomestaruuskilpailuissa Hilppa meloi mestariksi 16-vuotiaiden sarjassa yksikön 500 ja 1000 metrillä ja hopealle 200 metrillä. Kolmeen mitaliin yksikkömatkoilla ylsi myös 14-vuotiaiden sarjassa 200 ja 2500 metrillä hopeaa ja 500 metrillä pronssia voittanut Anni Heinonen. Samassa sarjassa Helmi Ahonen meloi pronssille 200 ja 2500 metrillä. Myös Vellamo Viitanen oli vahvasti mukana sarjan mitalikamppailussa, vaikka jäikin tällä kertaa sijoille 5-6.

16-vuotiaiden kaksikossa sarjaan reilusti alaikäiset Anni ja Vellamo olivat kolmansia 200 metrillä. Saman sarjan 3*200 metrin viestissä koettiin harmillinen takaisku, kun Annin, Helmin ja Hilpan selvä voitto vaihtui hylkäykseen vaihtorikon takia. Viestin pettymys paikattiin kuitenkin hienosti tyttöjen nelikön 500 metrin kisassa, jossa kaikki tytöt olivat voittamassa mestaruutta.

Hyviä suorituksia korostaa se, että tänä vuonna jokainen kilpailijoistamme oli itse asiassa vuoden alaikäinen omaan sarjaansa. Kaikki saavat siis jatkaa samassa sarjassa myös ensi vuonna.

Tällä vuosikymmenellä Merimelojat on vakiinnuttanut paikkansa Suomen parhaiden melonnan nuorisoseurojen joukossa. Tällä kertaa sijoitus seurojen välisissä nuorisomestaruuspisteissä oli neljäs.