Merimelojille mestaruuksia ratamelonnan nuorisomestaruus- ja nuorten SM-kilpailuissa

25.8.2014

Ratamelonnan nuorisomestaruus- ja alle 18-vuotiaiden SM-kilpailut melottiin Tampereella 23.-24.8.. Kokeneemmat melojamme jatkoivat omien sarjojensa kärkisijoilla ja nuoremmissa ikäluokissa pari uutta nimeä nousi mestaruuskilpailuiden mitalisteiksi.

16-vuotaiden tyttöjen sarjassa Eveliina Luoma voitti nuorisomestaruudet 500 ja 2500 metrin matkoilla. 200 metrillä Eveliina jäi tällä kolmen sekunnin sadasosan erolla kakkoseksi. Alle 14-vuotiassa Hilppa Luoma puolestaan meloi nuorisomestaruushopeaa 500 metrillä ja kolmannen sijan 2500 metrillä. Yksikkömenestyksen lisäksi Eveliina ja Hilppa voittivat myös alle 16-vuotiaiden kaksikkomestaruudet sekä 200, että 500 metrin matkoilla.

Alle 12-vuotiaiden sarjassa Merimelojiin saatiin kaksi uutta nuorisomestaruusmitalistia. Poikien 2500 metrillä Elias Rosenqvist meloi aktiivisesti ja johti lähes koko matkan, mutta joutui loppusuoralla päästämään kaksi kilpailijaa ohitseen. Tuloksena kuitenkin hieno kolmas sija ja uran ensimmäisen nuorisomestaruusmitali. Tyttöjen 2500 metrillä ensimmäisissä kilpailuissaan melonut Anni Heinonen järjesti hienon yllätyksen, meloi vahvan kisan ja voitti niin ikään pronssimitalin.

Alle 18-vuotiaiden SM-lähdöissä Merimelojia edusti Maija Saalasti. Maija voitti nuorten suomen mestaruuden 500 metrillä, oli toinen 200 ja 1000 metrillä, ja kolmas 5000 metrillä.