Merimelojille menestystä ratamelonnan SM-kilpailuissa

5.8.2013

Antti Laurikainen voitti M18-sarjan suomenmestaruuden K1 200, 500 ja 1000m:llä, Eero Luoma K1 5000m:llä.

Kangasalla 26.-28.7. järjestetyistä ratamelonnan SM-kilpailuiden 1. osassa Merimelojat saavuttivat 3 mitalia yleisessä ja 6 mitalia veteraanisarjoissa. Viikkoa myöhemmin Tampereella järjestetyissä nuorten mestaruuskilpailuissa joukkueen menestys parani entisestään ja kotiin tuomisina oli peräti 16 mestaruutta ja 10 muuta mitalisijaa.

18- ja 23-vuotiaiden suomenmestaruuskilpailut ja nuorisomestaruuskilpailut Tampereella 3.-4.8.

Alle 18-vuotiaiden sarjan SM-lähdöissä Merimelojat voittivat kaikki jaossa olleet mestaruudet. 18-vuotiaissa naisissa Maija Saalasti voitti mestaruuden kaikilla matkoilla; 200, 500, 1000 ja 5000 metrillä. Miehissä Antti Laurikainen oli puolestaan mestari 200, 500 ja 1000 metrin matkoilla, ja Eero Luoma 5000 metrillä. Eero oli lisäksi Antin jälkeen toinen 1000 metrillä ja kolmas 200 ja 500 metrillä.

Alle 23-vuotiaiden sarjassa Alex Barta otti yksiköllä kolmannen sijan 200 metrillä. Tässä sarjassa (jossa poikkeuksellisesti sallitaan eri seuroista muodostetut kaksikkoparit) Antti ja Mikkelin Melojien Eero Selivaara voittivat mestaruuden kaikilla kaksikkomatkoilla. 5000 metrillä Alex ja Eero antoivat tiukan vastuksen ja sijoittuivat toiselle sijalle. 200, 500 ja 1000 metrillä Alex ja Eero olivat kolmansia.

12-16-vuotiaiden nuorisomestaruuslähdöissä Eveliina Luoma voitti ylivoimaiseen tapaan alle 14-vuotiaiden tyttöjen mestaruudet ikäluokan ohjelmassa olleilla 200, 500 ja 2500 metrin matkoilla. Eveliina palkittiin myös nuorisomestaruuskilpailuiden parhaana melojana.
Alle 12-vuotiaiden tyttöjen sarjassa Hilppa Luoma meloi pronssille 200 metrillä ja hopealle 2500 metrillä. Jälkimmäisellä matkalla Hilppa kävi tiukan kamppailun mestaruudesta, mutta jäi loppukirissä niukasti hopealle. Eveliina ja Hilppa voittivat yhdessä mestaruuden myös alle 16-vuotiaiden kaksikon 500 metrillä.

Emil Rosenqvist voitti lupauksia antavasti alle 12-vuotiaisen poikien B-finaalin (kokonaissijoitus 10.) ja oli 2500 metrillä kahdeksas. Myös Eliakset Järventaus ja Rosenqvist meloivat erittäin lupaavia tuloksia 14- ja 12-vuotiaiden sarjoissa. Myös tällä kolmikolla on kaikki eväät yltää lähivuosina vähän kokeneempien junioreidemme perässä vastaaviin suorituksiin.

Kokonaisuutena Merimelojien saldona kilpailuista oli 16 mestaruutta ja 10 muuta mitalisijaa, unohtamatta useita hienoja suorituksia ja omia ennätyksiä.

Mitaleita myös yleisessä ja veteraanisarjoissa 26.-28.7. Kangasalla

Yleisen sarjan yksikkö- ja suorien kaksikkomatkojen suomenmestaruuksista kilpailtiin viikkoa aiemmin Kangasalla. Merimelojien kovimmasta suorituksesta vastasi varsinaisesti vasta 18-vuotiaiden sarjassa kilpaileva Antti Laurikainen, joka voitti miesten SM-hopeaa yksikön 200 metrillä Miika Dietrichin jälkeen.

Yleisen sarjan mitaleille ylsivät myös toiseksi sijoittunut 3*200 metrin viestijoukkue Antti Löppönen – Heikki Ritvos – Antti Laurikainen, sekä 200 metrin kaksikossa kolmannelle sijalle meloneet Antit Löppönen ja Laurikainen.

Yksiköllä lähelle mitalia pääsivät lisäksi 5000 metrillä loppukirissä neljännelle sijalle jäänyt Eero Luoma ja tasaisessa 200 metrin finaalissa kuudenneksi melonut Heikki Ritvos. Pistesijoille yhdeksän parhaan joukkoon ylsivät eri matkoilla edellä mainittujen lisäksi myös Alex Barta ja Maija Saalasti.

Veteraanisarjoissa mitaleita voittivat Jyri Aulio, Kimmo Ahonen ja Kari Lehtinen. Lisäksi kisadebyyttinsä tehnyt Timo Mononen saavutti yli 50-vuotiaiden sarjassa kaksi neljättä sijaa.

Maija Saalasti voitti neljä suomenmestaruutta N18-sarjassa.
Eveliina Luoma matkalla T14-sarjan 200m mestaruuteen. Eveliina voitti kaikki matkat sarjassaan ja palkittiin nuorisomestaruuskilpailuiden parhaana melojana.
Hilppa Luoma käy tiukkaa taistelua T12-sarjan 2500m kilpailun voitosta.
Emil Rosenqvist voittaa P12-sarjan 200m B-finaalin ja sijoittuu kokonaistuloksissa 10:ksi.
Antti Laurikaiselle miesten yleisen sarjan SM-hopeaa K1 200m:llä.