Merimelojille 3 suomenmestaruutta

10.9.2007

K4 miehistö valmistautuu kisaan

8.-9.9. Kangasalla käydyissä ratamelonnan SM-kilpailuiden 2. osassa ratkaistiin Suomen mestaruudet nelikkömatkoilla ja kaksikon 5 000 metrillä.

Lauantaina Merimelojien nelikkö Heikki Ritvos - Petteri Pitkänen - Ilkka Ritvos - Riku Ruokonen puolusti menestyksekkäästi viimevuotisia mestaruuksiaan 200m ja 500m matkoilla. Lähes täydellisesti sujunut kilpailupäivä päättyi kaksikon 5 000m kilpailuun, jossa pari Petteri Pitkänen - Ilkka Ritvos meloi voittoon ja Heikki Ritvos - Riku Ruokonen kolmanneksi. Merimelojien kaksikoiden väliin mahtuivat vain maratonillakin SM-hopeaa voittaneet Euran Jari Väkiparta ja Vesa Tainio.

Katso 200m kisa videolta
Katso 500m kisa videolta

Sunnuntaina kisat jatkuivat nelikön 1 000 metrillä, jolla Merimelojien miehistö joutui tunnustamaan Kangasalan Melojat niukasti paremmakseen. Eroa maalissa oli vain reilu sekunti. Päivän toisella kilpailumatkalla, nelikön 5 000 metrillä, Merimelojat oli vahvasti kiinni mestaruudessa ja johti kisaa turvallisen tuntuisesti vielä noin kilometri ennen maalia. Toiseksi viimeisessä kaarteessa peräsimen ohjausvaijeri kuitenkin petti ja jo varmalta näyttänyt voitto karkasi käsistä. Kangasalan joukkue nousi ohi, mutta lähes ohjauskyvyttömästä kajakista huolimatta Merimelojat pystyi melomaan maaliin toisella sijalla.

Viime viikolla kilpailtiin myös maratonmelonnan MM-kilpailuissa Unkarin Györissä. Merimelojien Unto Elo osoitti olevansa edelleen yksi maailman kovimmista veteraanimelojista voittamalla pronssia 60-64 vuotiaiden sarjassa sekä yksiköllä, että kaksikolla yhdessä Ruoveden Pentti Sahin kanssa. Merimelojien elokuussa järjestämiä maratonmelonnan SM-kilpailuita hallinnut Pirkka-Melojien Tommi Ritala sijoittui miesten yleisessä sarjassa sijalle 11., mikä on lajin kaikkien aikojen paras suomalaissijoitus yksiköllä MM-tasolla. Naisten Suomen mestaruuden Helsingissä voittanut Tampereen Vihurin 17-vuotias Nina Itkonen kilpaili Unkarissa 18-vuotiaiden sarjassa, jossa sijoittui Ritalan tapaan 11:ksi. Itkonen kilpailee vielä ensi vuonnakin nuorten sarjassa.