Merimelojien joukkueet mitalivauhdissa ratamelonnan SM osa 2:ssa

29.8.2016

K4 5000m SM-hopeamitalistit Alex Barta, Heikki Ritvos, Eero Luoma ja Antti Löppönen

Tampereen Kaukajärvellä 27.-28.8. järjestetyissä SM-kilpailuissa nähtiin pitkästä aikaa Merimelojilta kaksi miesten nelikköä ja vielä pidemmän tauon jälkeen naisten nelikkö. SM-mitaleita saavutettiin myös kaksikoissa ja yksiköiden viestissä, sekä samassa yhteydessä melotuilla veteraanien yksikkömatkoilla.

Miesten K4-matkoille osallistuttiin tänä vuonna peräti kahden joukkueen voimin. Ykkösmiehistö Alex Barta – Heikki Ritvos – Eero Luoma – Antti Löppönen jäi suorilla matkoilla neljänneksi, mutta päätti kisat Merimelojien perinteisen bravuurimatkan, K4 5000 metrin SM-hopeaan. Kakkosmiehistö Zakaria Djabali – Yanis Nouioua – Kari Lehtinen – Rauli Rautavuori meloi kaksi viidettä ja kaksi seitsemättä sijaa kahdeksan mukana olleen nelikön joukossa.

Naisten K4-joukkue saatiin Merimelojista mukaan parin kymmenen vuoden tauon jälkeen. Lauantain 200 metrillä kokoonpano Eveliina Luoma –Hilppa Luoma – Kristiina Vaano – Katri Malmström meloi SM-pronssia, samoin 500 metrillä, jolla Katrin sijaan meloi Marjo Malmström. Paras kisaveto nähtiin sunnuntain 1000 metrillä, jossa joukkue nousi SM-hopealle 200 metriltä tutussa kokoonpanossaan.

Lauantain osalta kisat päättäneet kaksikon 5000 metrin kilpailut melottiin myrskyssä, jossa tuulen nopeus lähenteli jopa 20m/s lukemia. Naisten kaksikossa juniori-ikäiset Hilppa ja Eveliina Luoma selvittivät vaikeat olosuhteet hienosti ja sijoittuivat SM-hopealle. Miesten lähdössä keli yltyi – jos mahdollista – vieläkin rajummaksi ja vain alle puolet startanneista kaksikoista selvisi edes maaliin asti, useamman kajakin upotessa matkalla. Maaliin selvinneistä Heikki Ritvos ja Antti Löppönen sijoittuivat kolmansiksi, Zakaria Djabali ja Yanis Nouioua neljänsiksi.

Miesten 3*200 metrin viestissä Merimelojat oli ollut mitaleilla joka kerta siitä lähtien, kun laji otettiin mukaan SM-kilpailuiden ohjelmaan vuonna 2011. Mitaliputki jatkui tälläkin kertaa kolmikon Heikki Ritvos – Antti Löppönen – Alex Barta meloessa SM-pronssille.

Samassa yhteydessä melottiin veteraanisarjojen K1 200 ja 5000 metrin SM-lähdöt. Merimelojista mitalin makuun pääsivät M40-sarjassa Rauli Rautavuori, M50-sarjassa Kari Lehtinen, M70-sarjassa Jyri Aulio, sekä N35-sarjassa kolmikko Katri Malmström, Marjo Malmström ja Kristiina Vaano. Timo Monosen kohtalon oli jäädä niukasti mitalisijojen ulkopuolelle M50-sarjassa.