Merimelojat vahvasti mukana Ruotsin ratamelontakauden avauksessa

13.5.2014

Nyköpingissä 10.-11.5. järjestetyssä Ruotsin ratamelontakauden avauskilpailussa Merimelojat oli mukana seitsemän urheilijan joukkueella.

Joukkueen parhaasta sijoituksesta vastasi Maija Saalasti, joka voitti 18-vuotiaiden tyttöjen 500 metrin kilpailun. Maija oli lisäksi toinen 2500 metrillä, kolmas 500 metrillä ja viides 200 metrillä. Kovatasoisessa 18-vuotiaiden poikien sarjassa Eero Luoma meloi tasaisen hyviä suorituksia ja otti kaikilta matkoilta sijoitukset väliltä 5-10.

Ensimmäistä vuottaan 14-vuotiaiden sarjassa kilpailevat Hilppa Luoma ja Elias Rosenqvist olivat keräämässä kansainvälistä kokemusta ja olivat nyt heti kauden avauksessa lähellä tai jopa edellä omia ennätysaikojaan. Tästä voi ennustaa molemmille hyvää tuloskehitystä kunhan melontakausi saadaan kunnolla käyntiin.

Joukkueen iloisin yllättäjä oli nuorimmissa, eli alle 12-vuotiaiden poikien sarjassa kilpaillut Elias Rosenqvist, joka sijoittui 1250 metrin pitkällä matkalla toiseksi ja 200 sekä 500 metrin matkoilla kolmanneksi. Hienojen sijoitusten lisäksi Elias myös paransi selvästi omia ennätyksiään.

Miesten yleisessä sarjassa Merimelojien parhaat sijoitukset olivat Heikki Ritvoksen kahdeksas sija 200 metrillä ja Alex Bartan 15. sija 2500 metrillä.