Merimelojat hallitsi nelikköjen SM-lähtöjä

9.9.2008

K4 1 000m suomenmestarit: Petteri Pitkänen, Heikki Ritvos, Ilkka Ritvos ja Kimmo Ahonen

Kauden viimeiset ratamelonnan suomenmestaruudet ratkaistiin viiikonloppuna Tampereella. Viidestä jaossa olleesta miesten mestaruudesta Merimelojat vei neljä.

Kilpailut aloitettiin lauantaina 200 ja 500 metrin nelikkölähdöillä, joilla Merimelojien miehistön muodostivat Heikki Ritvos, Petteri Pitkänen, Ilkka Ritvos ja Riku Ruokonen. Ensimmäisenä melotulla 200 metrillä Ahlaisten Urheilijat oli vielä nopeampi, mutta 500 metrillä Merimelojat voitti mestaruuden. Sunnuntain 1 000 ja 5 000 metrin nelikkömatkoilla Kimmo Ahonen korvasi Riku Ruokosen Merimelojien miehistössä, mutta sijoitus kärjessä säilyi.

Nelikkömatkojen lisäksi Tampereella ratkaistiin miesten suomenmestaruus kaksikon 5 000 metrillä ja myös tällä matkalla mestaruus saatiin Merimelojille. Tällä kertaa kaksikossa meloivat Petteri Pitkänen ja Heikki Ritvos.

Veteraanisarjoissa Merimelojien Unto Elo voitti yli 50-vuotiaiden suomenmestaruuden yksikön 5 000 metrillä. Jyri Aulio oli samassa sarjassa neljäs 200 metrillä ja viides 5 000 metrillä.

Kuvat: Tommi Ritala