Merimelojat 3. paras seura ratamelonnan nuorisomestaruuskilpailuissa

23.8.2011

Maija ja Eveliina mitalivauhdissa kaksikolla

Merimelojien nuoret saavuttivat yhteensä 10 mitalia Tampereella 20.-21.8. järjestetyissä alle 16-vuotiaiden mestaruuskilpailuissa.

Merimelojien osalta kilpailut saivat parhaan mahdollisen alun kun kilpailut avattiin lauantaina 500 metrin yksikkölähdöillä. Ensimmäisenä Merimelojana kilpaillut, vasta tänä kesänä melonnan aloittanut Maija Saalasti voitti 16-vuotiaiden tyttöjen 500 metrin mestaruuden. Saman ikäluokassa poikien lähdössä Eero Luoma meloi viidenneksi ja Tero Rytkönen kuudenneksi.

Poikien osalta kilpailuiden ensimmäinen mitali saatiin 16-vuotiaiden nelikön 500 metriltä, jossa Tero, Eero, Lauri Eskelinen ja Elias Tammisalo meloivat kolmannelle sijalle. Toinenkaan sija ei jäänyt kauaksi. Hetkeä myöhemmin Tero ja Eero ottivat pronssimitalit myös kaksikon 500 metrillä. Tyttöjen kaksikossa Maija ja Eveliina Luoma meloivat puolestaan toiselle sijalle. Merimelojien osalta ensimmäinen kilpailupäivä päättyi poikien 3*200 metrin viestiin, jossa Eeron ja Teron kanssa meloi Axel Saalasti. Myös tämä laji tuotti kolmannen sijan Kangasalan ja Canoan joukkueiden jälkeen.

Sunnuntaina kilpailut jatkuivat 200 ja 2500 metrin lähdöillä. Eveliina uusi viimevuotisen 12-vuotiaiden K1 200 metrin mestaruutensa ikäisekseen kovalla ajalla 57,42. Tänä vuonna Eveliina voitti selvästi myös 2500 metrin kilpailun. Merimelojien nuorin kilpailija, 10-vuotiaana jopa kaksi vuotta itseään vanhempia melojia vastaan kilpaillut Hilppa Luoma saavutti sijat 16 ja 11.

16-vuotiaiden sarjassa yksikön 200 metrillä Maija jäi nyt niukasti toiseksi. Kaksikon 200 metrillä Maija ja Eveliina, sekä Eero ja Tero meloivat kolmannet sijat. Poikien 200 metrin yksikössä Tero oli viides, Eero kuudes ja Axel seitsemäs. 2500 metrin kilpailussa viime vuonna samalla matkalla 14-vuotiaiden mestaruuden voittanut Eero oli vahvasti mukana mitalikamppailussa, mutta joutui taipumaan neljänneksi. Tero oli kuudes ja Axel seitsemäs.

Seurojen välisessä pistekilpailussa Merimelojat sijoittui Kangasalan Melojien ja Canoan jälkeen kolmanneksi.

Merimelojille pronssia poikien neliköstä.